Verbindt de wijk met een tuin.


– Mooi voorbeeld van engagementsmarketing –

Tuinieren is een geweldig middel om mensen te verbinden. Drie jaar geleden dook ik in zo’n groene campagne: “kom, we gaan een mobiele stadstuin maken in Wyckerpoort Noord”. Een communicatie-klus die gepaard gaat met schoffel en kruiwagen. Want als je niet 100% meedoet werkt het niet. Ga er eens kijken, het is ronduit geslaagd.

Een pareltje in de wijk, van baldadigheid geen spoor.

In de strijd tegen eenzaamheid en verloedering kan zo’n vergeten perceeltje wonderen verrichten. Door alle partijen te betrekken, maakte initiator Stichting SMPM iedereen eigenaar. Vanaf het eerste uur heb ik alle communicatie transparant opgezet, met aanvankelijk een blog-site en daarna een website, allerlei video’s, een Facebook-pagina en af en toe een presentatie. Nu is ook de communicatie in handen van enthousiaste deelnemers zelf.

De basisschool krijgt eigen bakken en de leerlingen komen elke week.
Een campagne waarbij iedereen volop meedoet natuurljk.

Inmiddels is de tuin al jaren een relaxte plek voor 60 gezinnen, andere omwonenden, de basisschool, asielzoekers en hoveniers in opleiding. Ook werken er cliënten van het Leger des Heils zodat er niet wordt gedronken, evenmin gerookt. Gezonder kun je het niet verzinnen. Kortom: een trots staaltje eigentijdse engagementsmarketing. Met steeds meer gezelligheid als bijproduct.

2 gedachten over “Verbindt de wijk met een tuin.

  1. Ben ooit opgeleid als landschapsinrichter. Je kunt mij wel een boom laten planten. Maar hier waren gelukkig veel groenere vingers op de werkvloer. En ik ben toch altijd nog beter in mensen coachen dan in planten coachen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s