Niet Stemmen


 

Dank voor alle commentaren en ook de artikelen die mijn blik op de Oekraïne-overeenkomst hebben verbreed. En mijn conclusie hebben veranderd.

In het handelsdeel van het de overeenkomst heb ik geen enkel vertrouwen, daar blijf ik bij. Het wordt een nieuwe westerse invasie die de wankele economie van het Oekraïense volk verder onderuit gaat halen. Maar ik wil het moreel van de positief gestemde Oekraïners niet frustreren. Als zij zo’n overeenkomst het voordeel van de twijfel geven, dan is dat zo. Mijn “nee” trek ik in. Dat het een smerige deal wordt, staat echter vast. In dit voorproefje van 2 min. zie je Rutte samen met Shell schaamteloos lachend het Oekraïense volk bedonderen.

Dan rest de vraag: wat moet je de 6e april hiermee? Het is duidelijk dat we dit referendum te danken hebben aan de emotie-golf die door PowNed is opgezet. Een omroep die ooit zichzelf met behulp van 50.000 medelanders in het leven heeft geroepen en zich bedient van lompe spot en sabotage. En daar haar verveelde aanhang mee vergroot. Een genre waar je van houden moet en waarin constructieve bedoelingen goeddeels ontbreken. Zo is het de heren gelukt dit referendum af te dwingen, door de sentimenten op te zwepen tot grote getallen.

Zo’n referendum is zinloos. De materie is veel te complex voor de gemiddelde Nederlander. De kosten zijn buitensporig en de nodeloze discussie leidt iedereen af van de werkelijke thema’s. Bovendien hebben we al een regering van mensen die we daar zelf hebben afgevaardigd. Wat je mag hopen is, dat door een lage opkomst duidelijk wordt dat we dit niet meer moeten willen. En dan nog komt een eventueel ‘nee’ sowieso in het ‘raadgevend’ vangnet en zal diplomatiek worden genegeerd.

Kortom, ik ga niet stemmen. Ik ga me morgen schamen voor Rutte en de bende van Shell.

 

2 gedachten over “Niet Stemmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s