Wie overleeft 2011?


Iedereen voelt wel aan dat het reclametijdperk ten einde loopt. Reclame is uitgewerkt. Bovendien is er iets slimmers voor in de plaats gekomen. Al zijn er nog niet zo veel mensen die daar grip op hebben, dat gaat in 2011 snel veranderen.
.

‘Reclame maken’ berust op een simpel principe: je staat op de markt en roept om het hardst dat je skisokken in de aanbieding hebt. Iedereen binnen de cirkel van verstaanbaarheid zou koper kunnen worden, denk je. Uiteraard zijn er 1.000 redenen waarom maar een enkeling reageert. Veel mensen skiën helemaal niet, of het seizoen is bijna voorbij, of men spreekt een andere taal of men koopt die sokken liever in de sportshop. Het kan vanalles zijn. Er komt een dag dat je na al dat schreeuwen niets hebt verkocht. Omdat de echte skiërs hun sokken al lang binnen hebben. Via een route die makkelijker en sneller is. Of omdat jouw sokken niet het gewenste aureool hebben.
Inmiddels kunnen we de meest uiteenlopende doelgroepen vrij accuraat bereiken via internet. Omdat daar de communities zelf aangeven waarin ze geïnteresseerd zijn. Bij zo’n groep gelijkgestemden hoef je helemaal niet te schreeuwen. Het gaat veel meer om hetgeen je op een normaal volume te zeggen hebt. Wat is er zo bijzonder aan die sokken van je? Wat is er zo bijzonder aan jouw team van sokkenmakers? Waarom ben je daar mee bezig?
Alles wat de verkoop aanmoedigt komt uit alle poriën van de organisatie. Alleen maar roepen dat je bestaat is suf. Dat je het goedkoopst bent is zielig. Je kunt beter je gedrevenheid en bezieling demonstreren. Laten zien dat je begaan bent. Het mooie van die hele ontwikkeling is, dat we in de basis eindelijk weer gewoon en eerlijk gaan communiceren. Laten zien met welk plezier en inzet we aan het werk zijn. En moeite doen om onze overtuiging helder en beeldend te verspreiden. Bij anderen die daar iets mee kunnen. Laten we beginnen met aan skiërs te vertellen dat er skisokken bestaan voor rechter en linkervoeten, dat ze bestaan uit een slimme mix van wol, acryl, viscose, elastan en polyamide, dat ze beschermen tegen drukgevoelige plaatsen, dat ze hun comfort danken aan de variaties in het weefsel.
En nóg beter is dat we met onze hele organisatie, het hele team elke dag bezig zijn ieders ski-ervaring nog intenser te maken. Door ons steeds weer af te vragen hoe we kunnen bijdragen aan de perfecte bescherming van het menselijk landingsgestel. En dat we altijd, ook het volgende seizoen, op zoek zullen blijven naar verbetering en vernieuwing in het streven naar het ultieme skiën. En dat we bij al die inspanning ook nog onze aarde ontzien. En aan die aarde teruggeven wat we namen. In die wereld leven we nu. Waarin motivatie en drive het winnen van onverschilligheid. Komend jaar zal iedereen die zijn/haar product met die inzet en liefde ontwikkelt een groeiend aandeel verwerven in de ‘krimpende groei-economie’ waarin de prijsvechters met elkaar kreunend ten onder gaan. In dit tijdperk draait het om het verleggen van bestaande grenzen. Uiteraard wens ik samen met ons T36-team alle lezers en kijkers een geweldig geëngageerd 2011.

3 gedachten over “Wie overleeft 2011?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s