Hangmat vol gedachten


Naast de doorbraak van de lente is ook de aftocht van de zomer een moment waar niemand aan ontsnappen kan. De koelere avonden maken een einde aan besluiteloosheid en dwingen tot het maken van keuzes, het stellen van daden.

Op de laatste bruiloft van dit jaar staat iedereen te stralen in de zon. Nog een enkele zonnebril, maar vooral veel vakantiebruine koppen. Het echtpaar heeft elkaar wederzijdse trouw beloofd ‘voor alle dagen van hun leven.’ Dat lijkt me niet gering. Met zulke ambities is het geen luxe je katholieke survivalkit op te tuigen, te beginnen bij de ringen. Gezegend en wel schuiven ze over de wederzijdse vingers en nooit eerder was hun magnetisch veld – symbolisch dan – zo krachtig. Er volgen instructies omtrent de huwelijkskaars en een kerk vol getuigen luistert mee. De vlam is als een stille bewaker van alle feesten, maar dient ook te branden als het tegen zit. Van mij krijgen ze een Brazilian hammock, die claimt zo’n 300 kilo zwaartekracht te trotseren. Dus daar moeten ze voorlopig mee vooruit kunnen.
Waarom heb ik er niet ook een voor mezelf gekocht? Daar zou ik zelf ook eens wat vaker in moeten hangen. Op mijn dakterras hangen de beugels al klaar. Bizar dat je zulke ideeën krijgt als de laatste zomerzon aan de horizon afdruipt. Want zodra de Gleditsia’s voor mijn deur hun gele blaadjes als confetti over het trottoir uitstrooien, moet er vanalles besloten worden. Dus ben ik vandaag gekomen tot de uitmesterij van de mailbox. Je hebt geen idee wat daar allemaal uit tevoorschijn kwam. Meer dan 2.400 mails die zich in de loop der tijd in dat vergeten plekje hadden genesteld als gefermenteerde denkstof. Er zaten zelfs nog mails van overledenen bij. Het heeft even geduurd, maar nu staat mijn in-box op nul. Géén mails, alles opgeruimd. En ik ga een serieuze poging doen dat zo te houden elk einde van de dag.
Tegelijk moet ik de druk ook niet te hoog opvoeren, want er is al heel veel wél gebeurd deze zomer. Mijn vensters zijn alweer van dubbel glas, alle kozijnen in de nieuwe verf, diverse nieuwe gerechten uitgeprobeerd, het aantal lopende discussies op Linkedin gehalveerd en voor het eerst ‘golf’ gespeeld. Nu was dat laatste niet echt een doorbraak van talent, maar de inzet was er absoluut. En op de baan in Cadier en Keer kun je vast nog zien, dat ik er full swing tegenaan ging. Er vloog immers nogal eens een polletje mee. De enkele keer dat je zo’n eigenwijze bal goed raakt, is dan ook genotzalig. Een mogelijk plan dus voor een volgende zomer. Verder kan ik voldaan terugblikken op drie geslaagde Pecha Kucha bijeenkomsten, terwijl we nummer vier vandaag in de steigers hebben gezet. Ook hield ik nog een tamelijk groot aantal lezingen over Social Media en Internet Marketing en heb ik al bloggend de 20.000 lezers gepasseerd. Ik bestel dus maar beter die hangmat en beloof mezelf voor alle dagen van mijn leven, dat ik ‘s avonds al wiegend mijn zegeningen tel.
Tamara en Philippe wens ik een behouden vaart, een gelukkig en dynamisch leven in voorspoed en vruchtbaarheid. Maar vooral het vermogen om al hetgeen zich aandient te vertalen in positieve energie, wijsheid en zingeving. Daarmee kun je – daarvan ben ik overtuigd – de hele wereld aan.

3 gedachten over “Hangmat vol gedachten

 1. Dacht even dat ik terecht was gekomen in een aftersummerroman….Wat kun jij dat toch goed verwoorden!
  Ik krijg er postivie energy van.
  Merk zelf dat ik na zo’n late vakantie ( ben net terug) ook weer kilo’s energie heb!
  Toch niet verkeerd om zo de zomer af te sluiten, en de herfst tegemoet te gaan…..Er breekt weer een prachtig jaargetijde aan. Wandelen op zondagen, daarna kroegje induiken voor een lekker glas rode wijn. Nieuwe gerechten uitproberen, weer wat vaker een bioscoopje pikken als het buiten regent, etc….Niks ad hand toch? grtjs

 2. Heerlijk blog om de dag mee te beginnen.
  De souplesse van het dieselen: mind, body én soul!
  Even voelt het alsof Martin Bril weer in ons midden is;
  het verzacht in ieder geval het gemis.
  Jean-Paul,….dankjewel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s