Er gebeurt iets…


IMG_0462 Heel ongemerkt maar tegelijk onmiskenbaar zit er beweging in de zaak. Vandaag heb ik meerdere signalen gezien die duiden op investeren en innoveren. Noem het een economische opleving op minischaal. Eigenlijk ging het de hele dag door, op elke plek waar ik kwam. Nu is dat ook inherent aan het communicatievak, maar hier was meer aan de hand.

Mijn eerste afspraak vandaag was in een Heerlens Gezondheidscentrum met vestigingen over heel Limburg en ging over een reeks investeringen. Een nieuwe vestiging erbij, nieuwe films die de patiënten instrueren, nieuwe folders en website. Dus nam ik een nieuw notitieboekje en maakte efficiënte aantekeningen. Nog maar net in onze nieuwe bedrijfstransporter checkte ik mijn berichten en sms-te collega Stijn mij met zijn nieuwe i-phone 3GS de vraag of ik naar Atrium kon gaan om een interview over te nemen van Ron van der Bolt, die daar ook een heel goede reden voor had. Hij is vandaag vader geworden van zijn tweede, nieuwe dochter! Proficiat Ron en Aimée.
Dus stond ik even later met micro in de hand tegenover Eke Zijlstra, bestuursvoorzitter van Atrium MC, die met zijn ziekenhuis een volstrekt nieuwe en uitdagende weg is ingeslagen. Op het programma staat een onderzoek naar een bestuurlijke fusie met Orbis en die uitspraak is op zichzelf al revolutionair in de Limburgse ziekenhuiswereld. Er zal – zo laat zich raden – op termijn een nieuwe organisatie aftekenen, die een antwoord heeft op demografische veranderingen in een grote regio. Maar ook invulling geeft aan de behoefte aan specialisatie. We gaan het spoedig helemaal niet meer hebben over de malaise in Sittard, want er zijn nieuwe dingen te doen. Voor de Limburgse zorgsector een belangrijk moment, lijkt mij.
Op de terugweg rij ik mezelf vast in de file voor Maastricht. Een genot voor doemdenkers, want wat zie je daar? Natuurlijk die massa volgepakte auto’s, die ook nog de caravan voort sleuren in de richting van de zon. Maar dat verschijnsel bedoel ik niet. Ik zie vrachtwagens. Veel vrachtwagens. En al geloof ik niet dat de economie gered moet worden, door weer te gaan doen wat we eerder al zo uitbundig deden. Toch geeft een tijdelijk herstel ons even adempauze om iets beters te bedenken.
Dan ben ik weer op kantoor. In mijn mailbox allemaal nieuwe verzoeken om iets af te spreken, nieuwe ideeën over communiceren. Nieuwe afspraken. In de middag ben ik uitgenodigd bij het innovatiecentrum in oprichting, het koetshuis van ons Gouvernement. Dat initiatief komt van José van Aaken, namens ons Provinciebestuur. Ze heeft een behoorlijke groep op de been gekregen, die de hele middag wordt doorgezaagd op nieuwe ideeën voor het centrum. Want samen met deputé Noël Lebens heeft José haar zinnen gezet op een innovatief atelier, waarin impulsen ontstaan voor de Limburgse economie. Een goed moment om eens te ervaren wat er leeft bij de aanwezigen. Noël Lebens draait er in zijn toespraak geen doekjes om. Hij overweegt in deze creatieve omgeving een heuse stoorzender. Om de creatieve processen niet te verstoren wil hij het mobiel telefoneren binnen het innovatiecentrum onmogelijk maken. Ik ga er voor het gemak van uit dat hij een grapje maakt. Want mijn mobiele is een stuk gereedschap dat ik erg graag gebruik bij alle denkbare creatieve processen. Enfin, we hebben de tijd, want zo lang er meer dan veertig mensen in discussie zijn over hoe creatief je het maken kunt, kan het nog even duren. Maar een bemoedigende ontwikkeling is het zeker. Wordt vervolgd.

Een gedachte over “Er gebeurt iets…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s