Chicken Skin


roger-ridley

In onze global village gebeuren de mooiste dingen, dwars door de kredietterreur en voetbalfaillissementen heen. Het muzieknummer dat je zometeen gaat aanklikken, is zo’n pareltje van geluk.

 

 

Van Producer Mark Johnson had ik nog nooit gehoord, al heeft hij een Oscar op zijn naam staan. De man heeft een mobiele techniek geperfectioneerd waarmee je op lokatie – waar ook ter wereld – muzikanten kunt registreren. En bovendien maakte hij het mogelijk dat de ene muzikant perfect kan horen, wat de andere in de opname daarvoor heeft gespeeld.

Een team van filmmakers, producers en regisseurs is met dat gegeven in het vliegtuig gestapt en hebben op de meest uiteenlopende plekken van de wereld muzikanten geregistreerd die hun bijdrage leverden aan een oude hit. Het nummer is wereldwijd bekend: Stand By Me.  Ofschoon er een typisch Amerikaans sentiment in schuil gaat – waar ik me nogal eens tegen verzet, omdat we hier in Europa veel te veel van die eenzijdige cultuur over ons uitgespoeld krijgen – kan ik er nu toch alleen maar positief over zijn. De manier waarop men deze muziek heeft ontwikkeld en samengesteld is gewoon prima. Soms vergeet je dat je kippenvel kunt krijgen van de manier waarop muziek verbroedert. Een beter voorbeeld kan ik je niet laten zien. Zet je speakers open, neem een glas tomatensap met Tabasco en klik:

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2539741

 

 

Een gedachte over “Chicken Skin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s