Dialoog op de Vierkante Centimeter


498187724_982c79d0a0_b

Nooit eerder de noodzaak toe gevoeld, een ingezonden brief naar de krant. En ook deze eerste keer ging dat zonder opgewinding. Toch trilt mijn mailbox, sms en telefoon een hele dag na.

 

Ons stadje aan de Maas heeft dorpse trekjes. Met vijf regeltjes in het regiocatern van de Limburger reageer ik op een krantenartikel over het gebrek aan cultuur voor expats. Stel je maar eens voor dat je in Maastricht woont en alleen maar Engels spreekt. Dan is het zien van Hongaarse bioscoopfilms niet simpel. Zonder Engelstalige subtitels red je dat niet. Daar wil filmhuismanager David Deprez iets aan doen. Hij organiseert avonden met Arthouse Films die Engelstalig ondertiteld zijn, zodat ook de expats van deze films kunnen genieten. Op zichzelf een heel goed initiatief, maar ik wil toch even kwijt dat er op een volledig Engelstalige Pecha Kucha avond geen expat te bekennen is. Waarschijnlijk omdat men gewoon niet wéét wat er allemaal kan in Maastricht. En ik voeg eraan toe dat we met een Engelstalige internet TV-station de expats heel gericht zouden kunnen informeren wat er zoal te doen is voor expats. Natuurlijk veroorzaakt dat kosten, maar daar hebben we een regiomanager voor die het vestigingsklimaat voor binnen- en buitenlanders wil bespoedigen en vast wel een idee heeft bij de financiering. Op kantoor wachten enkele mails op me die reageren op mijn initiatief. De meest opmerkelijke komt van mevrouw Brodin. Ze schrijft:

Dear Mr Toonen, My name is Sueli Brodin and I’m the editor of Crossroads, an English language webmagazine for the international community in Maastricht ( http://crossroadsmag.eu). I read your comment this morning in Dagblad De Limburg and think you have a good point. An Expat TV channel could definitely help to spread agenda news around among the international community. We’re currently lacking an efficient media platform to inform the foreign community in Maastricht about what’s going on in the area. Together with a few partners (MaastrichtNet, Meuse-Rhine Journal, International Women’s Club, UM Knowledge Centre, Crossroads) we are trying to create such a platform and an expat TV could certainly be part of it. The problem is to secure funding for this platform. I just visited the Pecha Kucha Night website. I honestly don’t think the international community is aware of this initiative and I will put an announcement about it on Crossroads and the website of the International Women’s Club.
Sueli Brodin
Crossroads editor
Kijk, dat vind ik bemoedigend. Een positief signaal van iemand die het nieuws volgt en op eigen kracht en in haar eigen taal een prachtige website in de steigers helpt. Wie Crossroadsmag.eu bezoekt zal versteld staan van het fraaie aanbod voor onze buitenlandse stadsgenoten. Maar met enige regelmaat TV-bijdragen op die website zou weer een stap voorwaarts zijn. Regiobrander Wim Ortjens weet er inmiddels van en houdt vast een oogje in het zeil. Er komen sms-jes, mailtjes en nog ‘n paar telefoontjes binnen. Wat een wonderlijke wereld waarin alle media met elkaar verbonden zijn op de vierkante centimeter.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s