a Street with Doors


hands

Thuis heb ik een kistje met brieven, die ik door de jaren heen ontving. Jammer genoeg niet alle geboortekaartjes, volgeschreven postkaarten en rouwbrieven, maar wel al hetgeen met de hand geschreven werd op briefpapier.

 

Brieven ontvang ik nu nauwelijks meer en zelf schrijven op mijn briefpapier doe ik hooguit een keer per week. Als je je realiseert dat er tegenwoordig veel meer naar elkaar geschreven wordt dan zo’n vijfentwintig jaar geleden, dan is dat eigenlijk vreemd. De correspondentie bestaat nog slechts uit een wolk data in mijn mailbox, een onbestemd stukje geheugen op een warmgedraaide schijf. En dat duurt tot de PC het begeeft by sudden death; maak je geen illusies, zo zal het zéker gaan. Dan ben je dus meteen een heel jaar aan foto’s kwijt en honderden mooie mails in de in- en outbox. Dat is natuurlijk veel erger dan een inbraak in je huis, waarbij een filmcameraatje of een portefeuille werd ontvreemd. Want zoals dat gaat met herinneringen: the memory is a street with doors, and behind each door you will find another ten doors. Dus raak je met één verdwenen brief zomaar een paar weken uit je herinnering kwijt, als je pech hebt.

Inmiddels heb ik er een gewoonte van gemaakt om het beste van het beste te verzamelen en te voorzien van wat bijpassende plaatjes uit dezelfde periode, om dat vervolgens meteen door te sturen naar een printbedrijf voor fotoboekjes. Die verrassen me dan een paar dagen later op een fraai gebonden boekje, waarin ik het allemaal nog eens bij elkaar zie staan. Dat gaat natuurlijk ongelezen de kast in, wachtend op het afbranden van mijn huis of een tweedehands boekenmarkt in het jaar 2065. Maar ik hoop natuurlijk dat ik het voor die tijd een keer kan doorbladeren en met glinsterende ogen kan terugdenken aan de zorgen van nu, de tijdsgeest die steeds weer veranderen zal, het geluk rond mijn prachtige dochters, een dynamisch leven met volle agenda, de mooiste job zoals een mens zich die wensen kan en de verlangens die bij dat alles horen. Wie weet kunnen we eens een keer boekjes uitwisselen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s