Het debat van Venlo


998951d785

Vandaag was ik te gast bij Rick Vercauteren, die museum Bommel van Dam beschikbaar had gesteld voor de meeting tussen Provincie en Creatieve Industrie. Suze Thoma had me gevraagd mee te helpen om de genodigde creatieve ondernemers aan te moedigen zich uit te spreken over de gewenste rol van Provincie Limburg.

Dat werd spannend. De een sprak zich met klem uit voor het intensiveren van alle taalvaardigheid in de regio. Omdat we als langgerekte provincie tussen alle talen in, de taak hebben om te communiceren. De ander claimde dat de Provincie uitsluitend initiatieven zou moeten omarmen die uit de ondernemers zelf ontstaan. Weer een ander pleitte voor een stevigere lobby in Brussel en Den Haag, omdat de economische middelen niet in deze regio ontstaan, maar dat de slagen dáár waar het overheidsgeld binnenkomt moeten worden gemaakt. En een ander wilde focussen. Op sterke onderwerpen als “vormgeving & C2C” of “Wellness & Lanscape.” En dan waren er nog de mensen die pleitten voor een veel sterkere vermarkting tot diep in de ons omliggende landen. Bijvoorbeeld een collectieve agenda op internet waarin alle highlights staan geboekt. Enfin, je hebt vast een idee nu. Is het niet prachtig dat zo’n vijftig ondernemers, kunstenaars en beleidsmensen een hele woensdagmiddag opofferen om in Venlo in debat te gaan over de abstracte krachten van onze collectieve creativiteit. Het gaf me echt een goed gevoel.. zo’n sessie temidden van zoveel geëngageerde mensen. Als dank kreeg ik een vlaaipakket mee.. zelf te bakken, voorzien van bakvorm, meel, kersen en ander toebehoor. Die is dan voor mijn dochter die het thuisfront wist te redden, omdat ik véél later in Maastricht terugkeerde dan voorzien. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s