De zonneschijn lacht ermee


Ons pastorale landschap heeft dat tijdloze, dat spirituele.

Ons pastorale landschap heeft dat tijdloze, dat spirituele.

Zo’n schitterend weer, deze Valentijnsdag, waarop je de winkelende massa zou moeten laten… de begeerte naar een nieuwe jas zou moeten weerstaan, de teleurstelling over je aandelen zou moeten vergeten, het horloge zou moeten laten liggen op het dressoir.

Toegegeven, het duurt allemaal maar tot een uur of vijf, dan is de winterse schemering weer helemaal terug. Maar tot dat moment is alles tijdloos en wandel je over die prachtige veldwegen waar de stilte alles overwint. En bij elke stap besef je dat zo’n prachtig geschenk als deze dag al het andere in ons hoofd volkomen in de schaduw stelt. Wat maakt het uit, die stuurse ministers van Obama? Wat geeft het nu, al dat verdampte nepgeld? Waarom zouden we onszelf verstikken in de angst over de dingen die allemaal niet zouden lukken? Deze zonneschijn lacht daarmee, ons zo gebukt te zien gaan onder onze eigen angst. Bij elkaar gelezen in kranten – die niet meer weten wat te schrijven – en op ons netvlies gebrand via de TV, die alleen maar daar gaat staan waar bloed vloeit en tranen rollen. Laat je gezicht masseren door de wind, laat de zon strelen als warm dons, voel je voeten zachtjes zakken in de löss en geniet van elke stap… elke ademzucht. Zo gaat deze dag. En ik hoop dat er zo nog veel van zulke dagen zullen volgen. Gegroet.

 

2 gedachten over “De zonneschijn lacht ermee

  1. Er schuilt dus een onversneden romanticus in jou. Mijn vrouw heeft je oproep – weliswaar onbewust – ter harte genomen en is gaan wandelen. Ikzelf ben nu te stram na een dikke 80 straffe ochtendkilometers op de fiets. Heb wel genoten van kou, wind en uitzicht. Ga je dit volhouden?

    • Nee, dit ga ik zeker niet volhouden… maar ik hoop ergens onderweg stram en moe af te stappen en te genieten van de weggeschoten energie die ergens in de kosmische wolk van eindeloze data in dit universum oplost in het niets… zoiets? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s