Inspiratie van het web


Pinkyshow analyseert wereldthema's

Pinkyshow analyseert wereldthema's

Wat een groei, dat aanbod van films op het web. Oeverloos veel pulp, maar ook echte klasse. Al is het vandaag vrijdag de 13e, ik voorzie een revolutie. Dit is wellicht het moment om je PC aan de TV te hangen, of om een i-phone te kopen.

Kijk maar eens naar ted.com waar wetenschappers, kunstenaars en visionairs op de toppen van hun kunnen uitleggen hoe wonderlijk de wereld is. Steeds in 18 minuten web-tv grijpt elk betoog je bij de keel en verandert daarmee je perspectief op de wereld. Als je twee weken geen tv kijkt, maar wel naar ted.com… ben je een ander mens. En wie kent de Pinkyshow? Het begint allemaal met de lulligheid van een stationaire animatie – een katje nog wel, met een stemmetje waarvan je na twee regels betwijfelt of je dat wel gaat volhouden – en een simpele vraag als: wat deed Amerika eigenlijk in Vietnam? Slechts 20 minuten later zijn al je denkbeelden over die slepende oorlog compleet omver geworpen. Je krijgt een heel feitelijk en reëel beeld van het optreden der wereldmachten. En zonder al te veel geschreeuw legt het onooglijke katje de gehaaide PR-machinerie van de Amerikaanse natie bloot. En al kun je dergelijke beschouwingen ook in taaie tijdschriften of in lijvige bijlages van het NRC lezen, bij deze internetbewerking voel je onmiddellijk dat zelfs 14 jarige scholieren zonder enige politieke voorkennis kunnen begrijpen hoe het écht zit. Laat je ook eens inspireren en kijk via onderstaande link hoe ik samen met mijn collega’s opmerkelijke YouTube bijdragen onderbreng op een vaste pagina. Daarmee kun je je kijk- en luisterbijdrage aan ons dubieuze omroepbestel wel even stopzetten. Voor wie ook kippenvelsites of films heeft ontdekt, laat het me even weten.

http://nl.youtube.com/profile_favorites?p=r&user=T36MEDIA&page=2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s